23 Şubat 2017 Perşembe

ADI EFSANE




Geçtiğimiz cumartesi yanına giren bir dizi ADI EFSANE.Konusu şöyle profosyonnel bir basketbolcu olan Tarık Aksoy (Erdal Beşikçioğlu) geçirdiği kaza sonucu profosyonel basketbolu bırakır yaşadığı ruhsal çöküntüyle beraber, Aile yaşamı da darmadağın olmuştur.Büyük kızı bu çöküntüden babasını sorumlu tutar ve onsuz bir yaşama başlamak ister.Babada bunun farkındalığıyla kendisine yeni bir hayat kurma amacıyla çok da istemeyerek bir küçük semt lisesinde beden eğitimi hocası olarak göreve başlar.Tabiki yılların yıkıntılarını düzeltmek bu kadar kolay olmayacaktır.

Dizinin diğer işlenen konusuda, hayata bir sıfır yenik başlamış  sisteme ve kendinden olmayana düşmanca tavır takınmış bir grup başarısız lise talebesinin yaşamı.Basketbol hocası bu gençler için
hem sistemi temsil etmekte, hemde yaşadığı sorunlu ve yalnız hayatı onlara kendilerinden biri gibi hissettirmektir.İşte bu ironi ilerleyen haftalarda dahada derinleşecek gibi.

Buraya kadar konu BEYAZ GÖLGE dizinsinden esinlenmiş gibi görünsede, ben bunu konu iyi işlendiği sürece bir handikap olarak görmüyorum !

Hoca Tarık Aksoyun kızı rolündeki Melis karakteri iyi seçilmiş fiziği tam olarak ortalama olması konuya daha bir gerçeklilik katmış.

Liseli gençlerin "ele başı" rolündeki HAKAN ŞAHİN  (Cem Yiğit) performansını  çok başarılı buldum.


Erdal Beşikçioğlu ve Gökçe Bahadır herzamanki gibi rolün hakkını veriyolar.



Bakalım nee olcek ? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder